hvordan-sende-inn-en-soknad

Digitale løsninger gjør det mulig å søke om lån på timen og minuttet. Dette gjelder uavhengig om du benytter deg av en låneformidler eller søker direkte hos din private bank. Gir du banken tilgang til å hente informasjon automatisk fra skatteetaten og gjeldsregisteret blir det enklere og raskere å sende en søknad om lån.

Slik søker du om lån på timen

Når du søker om lån vil dette i hovedsak skje digitalt gjennom nettbanken eller låneformidler. Du kan derimot også velge å sende inn søknad manuelt til banken, men det er ikke anbefalt. Ønsker du rask behandling og rask avklaring er digitale løsninger det beste.

Hvilket lån du skal søke om påvirker også hvor lang tid det tar å søke. Når du skal søke om bolig- eller billån er det mer informasjon som skal med enn hvis du søker om forbrukslån. Er du usikker på hvilken bolig eller bil du skal kjøpe, kan du søke om finansieringsbevis. Dette er et bevis på hvor mye lån du kan få innvilget.

Når du skal søke om lån, uansett type lån, er det mye informasjon som skal med. Du må oppgi standard informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-post. Informasjon om bosituasjon, sivilstand, og om du har barn må med. Eksisterende gjeld skal også informeres om.

soknad-om-lanSkal du føre inn dette i flere omganger tar det tid. Ønsker du å søke om lån på timen er det derfor greit å ha all informasjonen tilgjengelig på forhånd. Det sparer deg også for tid om du har all informasjonen tilgjengelig på forhånd. Du kan også velge å la bankene hente inn all informasjonen om gjeld gjennom gjeldsregisteret og skatteetaten.

Søk lån på timen med låneformidler

Hvor lang tid det tar å søke lån avhenger også av hvordan du søker om lån. Har du sjekket markedet på forhånd har du allerede en idé om hvilken bank som kan tilby de beste vilkårene. Da kan du søke direkte hos denne banken og få behandlet søknaden om lån på timen, men det kan ta opptil 24 timer.

Er du usikker på hvilken bank du ønsker å søke lån fra kan du benytte deg av en låneformidler. Da fyller du ut en enkel søknad, lik den du fyller ut hos nettbanken, som blir videreformidlet til alle samarbeidsbankene. Dette øker sjansene dine for å få lånet innvilget, og gir deg muligheten til å velge mellom de ulike tilbudene.

Svar på søknad om lån på timen

Å få svar på søknad om lån på timen skjer sjelden. Du kan likevel oppleve å få både avslag og innvilgelse av lån på mindre enn en time. Dette gjelder spesielt ved avslag på søknader om lån. Er du uenig i avslaget kan du be om å få søknaden gjennomgått manuelt. Det vil da tar mer tid å få svar på søknaden om lån.

Flere låneformidlere lover svar på søknad om lån på maksimalt 24 timer, men flere kan oppleve å få svar på lån på timen. Dette avhenger av flere faktorer, blant annet hva slags lån du søker om, hvor mye lån du søker om og din personlige økonomi. Hvor mye informasjon du legger ved og hvor mye bankene må etterspørre påvirker også tiden det tar.

Det som tar mest tid med søknad om lån er kredittsjekken. Bankene i Norge er pålagt å gjennomføre en kredittsjekk av alle kundene før de låner ut penger. Dette er en sjekk som vurderer din kreditt og gir din private økonomiscore. Denne scoren sier noe om risiko banken tar ved å låne ut penger, og er med på å fastsette renten banken kan tilby.

Vurdering av lånetilbud

Får du flere tilbud er det viktig å sammenligne de ulike tilbudene. Når du sammenligner de ulike tilbudene er det flere faktorer du må se på. Flere fokuserer på det månedlige beløpet og effektiv rente, men den totale lånesummen påvirkes av mer enn dette. Nedbetalingstid, nominell rente og gebyrer er også faktorer som må vurderes før du takker ja til et lånetilbud.

Nedbetalingstid

 • Lang nedbetalingstid øker de totale lånekostnadene
 • Er med på å avgjøre hvor mye du må betale hver måned
 • Ved å øke månedsbeløpet reduseres nedbetalingstiden
 • Velg den nedbetalingstiden med et månedsbeløp du vet du kan håndtere
 • Du kan alltid redusere nedbetalingstiden ved å gjøre ekstra innbetalinger når du har mulighet

Nominell rente

 • Kalles også grunnrenten
 • Settes av banken etter satser for godtgjørelse
 • Banken krever godtgjørelse for utlån, inflasjon og risiko
 • Økt risiko gir økt nominell rente

Effektiv rente

 • Nominell rente pluss alle gebyrer og ekstra avgifter
 • Inkluderer blant annet etableringsgebyr
 • Kortere nedbetalingstid gir høyere effektiv rente

Innvilgelse og utbetaling av lån på timen

hvordan-lan-pa-timenDu kan søke om lån på timen, men det betyr ikke at søknaden vil bli ferdig behandlet og lånet utbetalt i løpet av denne timen. Bankene kan bruke opptil 24 timer på å behandle en søknad, mer om du ønsker en manuell vurdering. Etter dette må du signere avtalen, den må bli registrert hos banken og banken må godkjenne utbetalingen.

Hva du søker om lån til påvirker også hvor lang tid det tar å få lånet utbetalt. Smålån og kredittkort kan bli tilgjengelige i løpet av 1 til 3 virkedager. Boliglån og billån vil i de fleste tilfeller bli utbetalt direkte til bank eller forhandler, og har du søkt om refinansiering går lånet direkte til å betale ut kravene.

Ansvarlig søking om lån

Har du behov for å låne penger er det viktig å tenke over hva pengene skal gå til. Uansett hvilket lån du søker på, om det er til bolig eller forbruk, må du betale renter. Lån med sikkerhet har en lavere rente enn lån uten sikkerhet, som forbrukslån og handlekontoer faller inn under.

Så når du skal søke om lån, ikke søk om mer enn hva du har behov for. Velg det lånet som gir deg de beste betingelsene for renter og gebyrer, og hold de totale kostnadene nede. Må du velge maksimal nedbetalingstid for å kunne betjene lånet månedlig så gjør du det. Lån er fleksible og du kan nedbetale raskere ved å betale inn ekstra når du har muligheten.

Oppsummering av lån på timen

Det er fullt mulig å søke om lån på timen, du kan også oppleve å få svar innen en time har gått. Det er derimot ikke mulig å få tilgang til lånet i løpet av en time. Selv om du signerer låneavtalen med en gang tar det tid før signeringen blir registrert i bankens systemer og de kan starte utbetalingen. I noen tilfeller vil banken trenge ekstra dokumentasjoner før lånet kan utbetales. Dette vil forlenge prosessen noe, avhengig av hvor raskt du kan sende inn etterspurt dokumentasjon.